Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Kiállításrendezői szakkör indul a MAZSIHISZ-Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban
Érdekelnek a múzeumok, kiállítások kulisszáiban zajló munkafolyamatok? Szívesen részt vennél egy kiállítás létrehozásában? Kutakodnál a zsidó kultúrához és történelemhez kapcsolódó tárgyak vagy dokumentum között? Akkor a hamarosan induló kiállításrendezői szakkörön a helyed!

A programra 13-18 éves fiatalok jelentkezését várjuk, ahol a résztvevők hetente különböző foglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek a múzeum és levéltár működésével. A program a fiatalok által létrehozott kamarakiállítással zárul 2018 júniusában. A jelentkezéshez a zsidó vallással kapcsolatos ismeretek nem szükségesek.

A jelentkezéshez egy bemutatkozó levelet várunk, amelyben leírod, hogy miért szeretnél részt venni a programon, milyen kapcsolatban állsz a zsidó kultúrával, illetve miért keltette fel érdeklődésedet a Zsidó Múzeum és Levéltár programja.

A bemutatkozó levél mellett kérünk, hogy írj egy rövid, maximum egy oldalas esszét is, amelyben egy általad választott, a környezetedben megtalálható, mindennapi használati tárgyat mutatsz be a következő szempontok szerint:

1. Miért ezt a tárgyat választottad?
2. Milyen tulajdonságai vannak ennek a tárgynak?
3. Hogyan és miért kötődsz ehhez a tárgyhoz, milyen személyes vonatkozásai vannak a számodra?

Meghosszabbított jelentkezési határidő: november 12.
 

További információ és jelentkezés a muzped@milev.hu e-mail címen vagy (06 1) 413-5500/ 158 (mellék) telefonszámon lehetséges.