Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1171]

Ilyen még nem volt: nagyon látványosan üzent a Szochnut Netanjahunak
Nathan Saranszkij leköszön a Szochnut, a Zsidó Ügynökség éléről, utóda pedig eléggé megdöbbentő módon a parlamenti ellenzék egyik vezetője lesz.
 
Az izraelieket nem érdeklik a költségek: eszük ágában sincs leszokni a cigiről
A vízipipadohány forgalma több mint negyedével nőtt 2016 és 2017 között, az izraeliek több mint negyede dohányzik most éppen, legalábbis azok, akik 15 évnél idősebbek. Az ország mutatói ebből a szempontból sokkal jobban hasonlítanak közel-keleti szomszédaiéhoz, mint a nyugati országokéhoz.
 
Ez a törvény rendelése, melyet az Úr parancsolt – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 20:26 óra, az ünnep kimenetele: 21:47 óra. A Tórából ezen a héten a „Chukát” (Mózes 4. 19:1–22:1.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Gwyneth Paltrow teljesen bezsidul: szüret előtt lesz az esküvő
Egy zsidó hollywoodi producer, Brad Falchuk Gwyneth Paltrow jövendőbelije és lehet, hogy valamiféle zsidó elem is lesz az esküvői szertartáson.  
 
Rendkívüli örömhír: szédületes mértékben szaporodik a brit zsidó közösség
Háromszor annyi gyerek születik a zsidó családokban átlagosan a briteknél, mint a többi családban és a nem ultraortodox szülők is „jobban teljesítenek” nem zsidó honfitársaiknál.  
 
Köszönjük gyerekeink nevében: kitüntettük kiváló tanárainkat
A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) vezetői június 14-én a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában köszöntötték a pedagógusokat és pedagógus munkát segítő dolgozókat.
 
Csoda Izraelben: egy három és fél éves kisfiú magától megtanult angolul
A családjának fogalma sincs, honnan tett szert brit kiejtésre és nem is értik mindig, hogy mit beszél.
 
Kivételes siker: mi adunk otthont a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács világ konferenciájának
A magyar zsidóság történetének kivételes pillanatát jelenti a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács június 24. és 27. közötti éves konferenciája, amelynek aktuális témája: „megbékélés egy törékeny világban”. Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek lesz a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) társszervezésében megvalósuló rendezvény egyik főelőadója.
 
Több ezer ultraortodox tüntető Londonban: veszélyben az ultraortodox közösség jövője
Hétezer ember mozdulhatott meg ultraortodox vallási vezetők hívására tegnap, akiktől azt kérték, tiltakozzanak az ultraortodox iskolák fenyegetése ellen. A hatóságok a brit állampolgári értékrend tanítását kérik rajtuk számon, amely szerintük bizonyos pontokon ütközik a Tóra tanításaival.
 
Múzeumok Éjszakája a Holokauszt Emlékközpontban
Könyvbemutatók, koncertek, tárlatvezetések, rendhagyó tárgybemutatók, 2018. június 23. szombat este 6 órától. (Pontos cím: Budapest IX. ker., Páva utca 39.)
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1171]