Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1148]

Két új kiállítás nyílik a holt-tengeri tekercsekről Jeruzsálemben
Két új kiállítást nyit Jeruzsálemben az Izrael Múzeum, melyek a holt-tengeri tekercseket és megtalálásuk történetének új részleteit mutatják be – jelentette a Kolhair című jeruzsálemi városi újság.
 
A rabbi, aki mellékállásban kalóz volt – továbbá kém és nagykövet, még a 16. században
Samuel Pallache őseit a spanyol kiűzetés kergette Marokkóba, ő 1550-ben született, Fezben, apja rabbi volt és őt is annak szánták. Felavatása után más ambíciók feszítették, utazni szeretett volna a távoli tengerekre, úgyhogy a testvérével együtt kitanult kalóznak és a spanyol hajókat kezdte fosztogatni, a tengeri kereskedelem réme lett, mert a spanyolokat a családi előzmények után nem nagyon kedvelte.
 
Lewandowski és kora kántor-és kórus hangverseny a Goldmark teremben
A Dohány Zsinagóga Alapítvány Kulturális Páholya sok szeretettel vár minden érdeklődőt, 2018. március 25. (vasárnap) este 7 órára a Goldmark terembe (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.) a Lewandowski és kora kántor és kórushangverseny a nagyzsinagógai zene kialakulásának korából című hangversenyre.
 
A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint Izraelben veszélyben a demokrácia
Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke a New York Times-ban megjelent véleménycikkében aggodalmának ad hangot a jelenlegi izraeli politikai irányt illetően.
 
Lázadás a békéért: közös fotót posztolt egy izraeli és egy iráni válogatott focista
Együtt bohóckodik egy fotón a Maccabi Haifa játékosa és az iráni csapatkapitány, „mert lehet másként” is élni. Reméljük, lehet.
 
Jávor a fenegyerek, a színművész és az Ember a Goldmark teremben
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 2018. március 22. (csütörtök) este 7 órakor a Goldmark terembe, ahol JÁVOR – A fenegyerek, a színművész és az Ember címmel adnak elő egy zenés játékot a Sabbathsong zenekar tagjai meghívott művészek közreműködésével.
 
Székesfehérvárra érkezett az Élet Menete Alapítvány vagonkiállítása
A székesfehérvári vasútállomásra érkezett az Élet Menete Alapítvány utazó vagonkiállítása. Képek, videók és hanganyagok segítségével idézik fel elsősorban a Magyarországon történt holokauszttal kapcsolatos eseményeket – derült ki az M1 délutáni műsorából.
 
Izrael a világ egyik legboldogabb és legdrágább országa
Boldogságban tizenegyedik, drágaságban bekerült az első tízbe Tel-Aviv révén. Az életkilátások, főleg az egészséget, az élettartamot illetően nagyszerűek, az élet pedig drágább még New Yorknál is Tel-Avivban. Megfizethetetlen, hogy ott élhessünk.
 
74 éve történt: Magyarország német megszállása, amikor kis híján meggyilkolták hazánkat
A katasztrófák vasárnap történnek Magyarországon. Akkor is, aznap is vasárnap volt, ahogy 1956 november 4-én. Ezt az országot álmában szokás megszállni, eltaposni.  
 
Elnémítva: Korcsolán Orsolya koncertje a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében
Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Korcsolán Orsolya hegedűművész egy különleges hangversenyre készül, 2018. április 11. (szerda), 19:30 órától többek között a tragikus sorsú zeneszerző, Kuti Sándor (1908-1945) műveit adja elő az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1148]