Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1102]

Tizenkét kőmives – Málnai Béla
Sorozatunkban tizenkét magyar zsidó építészt mutatunk be, akik az 1867-es Emancipációs törvény által lehetővé téve terveztek házakat a haza dicsőségére. A harmadik részben Málnai Béla művészetét ismerhetjük meg.
 
Egy izraeli milliárdos szerint a siker titka a szigorú szombattartás
Adam Neumann a világ egyik leggazdagabb izraeli befektetője, akinek azután ívelt fel a karrierje, hogy megismerte Gwyneth Paltrow unokatestvérét, feleségét, aki elvezette a szombat királynőjéhez és visszavezette az édesanyjához is.
 
A MAZSIHISZ-nél tett látogatást Kirsten Geelan, Dánia nagykövet-asszonya
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke ismertette a magyar zsidóság intézményrendszerét, szövetségünk működését. Dánia folyamatosan nyomon követi az európai országok demokratikus működés két, egyben kíváncsiak a történelmi összefüggésekre és tényekre, valamint az aktualitásokra.
 
Halottak Napja: Tota Péter főrabbi tanítása a szavak nélküli fájdalomról
A Zsidó tanítás mondja, hogy az élet igazán nehéz dolgai azok, amelyekre nincsenek szavaink, nincsenek szavaink, mégis beszélni kell róluk – kezdte Totha Péter Joel vezető tábori főrabbi kegyeleti imáját halottak napja alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum díszudvarán rendezett kegyeleti gyertyagyújtáson. 
 
Anna Frankról neveztek el egy német expresszvonatot
A német vasutakat működtető Deutsche Bahn (DB) úgy döntött, hogy a Soá világszerte elhíresült mártírjáról, Anna Frankról nevezi el egyik új intercity expressz járatát.  
 
Churchill volt a történelem egyik legnagyobb cionistája
A legendás brit miniszterelnök elkötelezett filoszemitaként csodálta a zsidó értékeket, és rendíthetetlenül támogatta Izrael állam megalapítását – ez derül ki egy most megnyílt londoni tárlat anyagából.  
 
Percek tánca – zenés megemlékezés Szenes Anikóról
A Mensch Alapítvány és a CleanArt Társulat minden érdeklődőt szeretettel meghív, 2017. november 5. (vasárnap) 18:00 órától a Goldmark teremben megrendezendő „Percek tánca" című zenés megemlékezés Szenes Anikóról című programra.
 
Charles Aznavour Wallenberg-emlékérmet kapott Izraelben
Raoul Wallenberg-emlékérmet adott át Charles Aznavour francia sanzonénekesnek második világháborús hősiességéért Reuven Rivlin izraeli államelnök.
 
Mai születésnapos: Heilig Gábor, a gyerekzenész a 100 Folk Celsiusból
Apostol, Gemini, Bojtorján, 100 Folk Celsius: ő találta fel a Zebrabált, amelyre, tudják, sok oroszlán vár, mert ott majd jól bezabál. Más lenne a nagymamák, az anyukák és a pillanatnyilag gyerekeskedő gyerekek gyerekkora nélküle, de ott van a Zsidó Kulturális Fesztiválon is, az Újpesti Szeretetotthonban és az Élet Menetén.
 
Röhrig Géza a MAZSIHISZ vendége: itt olvasható a programja
Röhrig Géza világhírű színész, zenész és költő, mégis mindenekelőtt tanító színészként és költőként egyaránt. A magyar zsidóság tanítója, aki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) vendégeként heteken át segít nekünk, zsidóknak és nem zsidóknak, hogy jobban megértsük a hagyományainkat és egymást.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1102]