Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1171]

Nem bírom én vinni egyedül az egész népet – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 20:14 óra, az ünnep kimenetele: 21:34 óra. A Tórából ezen a héten a „Beháálotchá” (Mózes 4. 8:1–12:16.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Izrael elijesztette az orosz medve iráni szövetségesét
Az izraeli haderő további csapásaitól tartva Putyin orosz elnök is távol kívánja tartani az iráni fegyveres erőket és a velük szövetséges siíta csapatokat Izrael északi határától – közölte a jeruzsálemi forrásokra hivatkozó Haaretz cikke nyomán a The Times of Israel.
 
Bemutatjuk a rabbijainkat: Markovics Zsolt
A Miskolcon tavaly óta szolgáló főrabbi 1967-ben született Budapesten, az Anna Frank Gimnáziumban érettségizett, és innen egyenes út vezetett számára a rabbiképzőbe.
 
Üres padok – Meghívó konferenciára
A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja Önt az Üres Padok című két napos konferenciára. A Konferencia időpontja: 2018. június 7-8., helyszíne a Holokauszt Dokumentációs Központ (Budapest IX. ker., Páva u. 39.)
 
Angyalföldön a Szentföldről – Nyári napközis tábor a Mazsihisz szervezésében
Nyári napközis tábort szervez 7-12 éves gyerekek számára Barangolások a 70 éves Izrael tájain címmel a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a budapesti Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban (Budapest XIII. ker., Dagály u. 15/A.) július 2-6 között.
 
Szijjártó: Magyarország elkötelezett az európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett
Magyarország elkötelezett az európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett, és büszke az országban élő zsidó közösségre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Washingtonban.
 
Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a FunRun
Lépésről lépésre a közösségedért címmel, idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Maccabi VAC sportegyesület a Maccabi Fun Run közösségi és jótékonysági futóeseményt a budapesti zsidónegyedben június 10-én vasárnap reggel. Start a Király és Holló utca sarkán lévő játszótéren.
 
Savuoti afterparty a Bethlen téri zsinagógában
2018. június 3-án (vasárnap) délelőtt 11 órától Savuoti afterpartyra vár minden érdeklődőt a Gyere velem zsinagógába program szervezőcsapata a Bethlen téri zsinagógába (Budapest VII. ker., István u. 15.).
 
Döbbenet: Mégis létezik a rabbik feketelistája Izraelben
Egy nyilvánosságra került belső levél alapján a zsidó állam főrabbinátusa – habár az ellenkezőjét állítja – valóban feketelistára tett számos bronxi ortodox rabbit.
 
Fát ültettek „Európa szabadságharcosának” emlékére
A budapesti Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet szervezésében ünnepélyes megemlékezést tartottak Witold Pilecki lengyel lovassági katonatiszt, az úgynevezett Pilecki-jelentések szerzőjének emlékére kedden a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. Az esemény apropóját az adta, hogy a lengyel nemzeti hőst hetven évvel ezelőtt, 1948 májusában végezték ki. 
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1171]