Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1171]

Prágában ülésezett a Zsidó Világkongresszus
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke, Heisler András is fölszólalt a Zsidó Világkongresszus csehországi konferenciáján, ahol kiemelt figyelmet kapott az európai új antiszemitizmus, amely szélsőjobbról és szélsőbalról egyaránt támadja a közösségeket és Izraelt.
 
BonBon matiné: Air Corde Trió – Állati zenék a Judafesten
Állati jó klasszikus zene – bevezetés a klasszikus zene világába a Judafesten a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) támogatásával, 2018. június 10-én vasárnap délelőtt 10 órától a nagyszínpadon (a Kazinczy utca és a Wesselényi utca találkozásánál).
 
Nemzetközi motoros túra Herzl Tivadar nyomában
Hat motor, egy autó, tizenegy résztvevő, kilenc ország, és négyezer-hétszáz kilométer tizenöt nap alatt – számokban így írható le az a különleges motoros körutazás, amelynek keretében egy csapat vállalkozó szellemű ember útra kel Magyarországról, hogy meglátogassa Herzl Tivadar életének főbb állomásait.
 
Tízezrek éltették Izraelt New Yorkban
Órákon át tartott a buli a Times Square-en a világ legnagyobb rendszeres, Izraelt támogató tömegrendezvényén.
 
Izraeli vezetők elleni merényletekre készülő terrorcsoportot fogtak el
Izraeli vezetők, köztük Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Nir Barkat jeruzsálemi polgármester elleni merényletre készülő terrorista csoportot fogott el a Sin Bét belbiztonsági szolgálat Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet kedden.
 
Meg kell őriznünk egymás emlékét: a nemzeti összetartozás napja
Meg kell őriznünk a vajdasági, Erdélyi, Kárpátaljai magyarok közösségeit, a németek, zsidók és mások emlékét. Azt, ami maradt a sokszínű, sokkultúrájú Közép-Európából száz évvel Trianon után.
 
Pályázati kiírás a Scheiber Iskola festési munkálataira
A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ezúton ír ki pályázatot a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola energetikai felújítását követő festési munkálataira. A festés az épület felújított részeire vonatkozik, az árajánlat megadása előtt a pályázóknak bejárást biztosítunk. Cím: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 38-40.
 
Mazsihisz – OR-ZSE Tudományos Pályázat Díjátadó 2018
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a változó világra nyitott zsidóság szellemiségét következetesen képviselve kiemelten fontosnak tartja, hogy a társadalom legkülönbözőbb csoportjaival alakítson ki kapcsolatokat, és erősítse a meglévőket.
 
Heti zsidó tanítás: Miért imádkozunk halkan? A zsidó meditációról
Bár a nők az imádkozás jelentős része alól fel vannak mentve a zsidó jog szerint, a legfőbb zsidó ima elmélyült elmondásának módját mégis egy gyermekre vágyó nőtől tanultuk meg, Hannától, Sámuel próféta édesanyjától, akit tévesen utasított helyre az akkori főpap.
 
A holokauszt áldozataira emlékeztek Kisvárdán
Napjaink történelme mutatja, hogy a magyar társadalom máig nem heverte ki, nem dolgozta fel lelkileg a kirekesztések egyik legszörnyűbb történelmi sorozatát: az 1944. évi deportálások, tömeges gyilkosságok emlékét, amely a zsidóknak minősített embertársaink megkülönböztetésével kezdődött, s folytatódott azzal, hogy átengedtük őket egy olyan idegen hatalomnak, amely példátlan embertelenséggel elpusztította mindnyájukat.
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1171]