Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1102]

Nők zaklatása miatt visszavonulni kényszerült egy izraeli médiamogul
Visszavonulni kényszerült Alex Giládi, az izraeli média egyik legnagyobb hatalmú ura, miután számos nő vádolta meg szexuális zaklatással, sőt erőszakkal – jelentette az izraeli sajtó.
 
Natalie Portmané a 2018-as zsidó Nobel-díj
Natalie Portman színésznő kapja a Genezis-díjat 2018-ban, amelyet “zsidó Nobel-díjnak” is neveznek.
 
Nyilvánossá teszik az értékes könyveket és kéziratokat tartalmazó Guenzburg-gyűjteményt
Az izraeli és az orosz állami könyvtárak megállapodtak kedden, hogy Izrael az interneten nyilvánossá teszi a sok ezer régi héber könyvet és dokumentumot tartalmazó Guenzburg-gyűjteményt – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.
 
A XIX. Nemzetközi dr. Kardos Albert Vers- és Prózamondó Verseny
Idén, 2017. október végén rendezte meg a Debreceni Zsidó Hitközség, a MAZSIHISZ támogatásával. Felekezeti megkülönböztetés nélkül részt vehettek határon innen és túlról érkezett magyar nyelvű versenyzők.  
 
Magyar delegáció tárgyal Izraelben a parlamenti és a kulturális kapcsolatok erősítéséről
Magyar parlamenti delegáció tárgyal Izraelben a két ország törvényhozási, valamint kulturális és sportkapcsolatának erősítéséről.  
 
Így lehetünk egy zseni partnerei
A Rózsavölgyi Szalon legújabb ősbemutatója szakmai bravúr, még akkor is, ha ezzel a darabbal, amely a kerettörténete szerint a nézők szeme láttára születik meg, vélhetően tényleg eltanácsolnának egy drámaírót minden valamirevaló színházból – hiszen ebben az előadásban látszólag nem történik semmi. A darab szüzséje szerint egy rezignált, javakorabeli férfi, aki történetesen egy zsidó író, az egykori szerelmeiről mesél, ezek az egykori szerelmek pedig sorra megjelennek a színen.  
 
Mai születésnapos: a zsidó szövegíró, akinek Cserháti Zsuzsát és G. Dénes Györgyöt köszönhetjük
Gus Kahn volt a 20-as évek jazzes slágerkorszakának legmerészebb szövegírója, aki együtt dolgozott a Gershwin-testvérekkel és megírta azt a dalt Amerikában, amelyből az „Ez történt Lellén” született és írt egy dalt, még jóval a születése előtt Cserháti Zsuzsának is.
 
Zárul az amerikai musical nagykanizsai születésű atyja előtt tisztelgő Romberg-emlékév
Zenei pályáját bemutató emlékesttel zárul a 130 éve a városban született, az amerikai operett és musical műfajának meghatározó személyiségeként tisztelt Sigmund Romberg emlékéve csütörtökön Nagykanizsán.
 
Együtt a vízben: újra ingyenes úszótanfolyam kicsiknek a Mazsihisz szervezésében
A Talmud előírja, hogy minden zsidó gyermeket meg kell tanítani úszni, aminek szellemében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) 3-6 éves óvodáskorú gyermekek számára vízhez szoktató és haladó úszásoktatást szervez.
 
A szépség és a csúfság – A Zsidó Tanulás Világnapja a Bálint Házzal
Minden eddiginél több programmal jelentkezik idén a Szépség és a csúfság témában a Zsidó Tanulás Világnapja a Bálint Ház és a Limmud Magyarország szervezésében, 2017. november 12. vasárnap 15:00 órától az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban (Budapest VII. ker., Csányi u. 5.)
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1102]