Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1102]

Virág Teréz öröksége – meghívó konferenciára
Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem, a Szociális Innováció Alapítvány és a Virág Teréz családja képviseletében Bárdos Katalin tiszteltetettel meghív minden érdeklődőt: „Virág Teréz öröksége” címmel szervezett emlékkonferenciára, 2017. november 28. kedd, 10:00 órára az OR-ZSE Oktogonális termébe (Budapest VIII. ker., Scheiber Sándor u. 2.)
 
Az emancipáció olvasókönyve: A Salgótarjáni utcai zsidó temető – meghívó konferenciára
A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önt Az emancipáció olvasókönyve: A Salgótarjáni utcai zsidó temető című konferenciára, 2017. november 21. (kedd) 10:00 órára a Fiumei sírkert kormányvárójába.
 
Bernstein és az amerikai zene – újra maraton a Müpában!
Egy nap, tizenegy koncert, 500 perc tiszta zene. Tizenegyedik közös zenei maratonját szervezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2018. február 4-én. A nap főhőse ezúttal az amerikai álom klasszikusa, Leonard Bernstein lesz, mellette a 20. századi amerikai zene legnagyobbjainak művei szólalnak meg. A maratonra a jegyértékesítés november 13-án 14:00-kor indul.
 
Radnóti Zoltán: a rabbi legyen közösségszervező, tanító és publicista
A rabbijainkat bemutató sorozatunkban ezúttal Radnóti Zoltán főrabbit, a MAZSIHISZ rabbitestületének elnökét, az újbudai Bét Sálom Zsinagóga népszerű, ismert rabbiját kérdeztük életéről, pályájáról, és a zsidóságról.
 
Jótékonysági koncertet ad a Klezmerész együttes a WIZO támogatására
Mindenkit nagy szeretettel hívnak és várnak a szervezők, 2017. november 18. szombat este 7 órára a Klezmerész zenekar jótékonysági koncertjére a Goldmark terembe. (Pontos cím: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.). A koncert bevételből a Wizo Hungary anyagilag, fizikailag és mentálisan hátrányos helyzetű rászorultakat támogatnak.
 
A jó cselekedet a zsidó hit alaptétele – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 15:56 óra, az ünnep kimenetele: 17:01 óra. A Tórából ezen a héten a „Chájé Szárá” (Mózes 1. 23–25:18.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Új műsorokkal jelentkezik a Heti Tv
Rangos Katalin a Heti Tv-ben két új műsorral jelentkezik, az országossá váló csatornán folytatódik a rádióban már kedveltté vált sorozat, ami kicsit új címmel jelentkezik, ez a Heti Libazsír, a mit Szegvári Katalinnal vezet majd. Mellette lesz egy önálló műsora is a Heti Jégbüfé. Ezekről beszélt a nagyszerű újságíró Breuer Péter és Kovács András, az Origo főmunkatársa előtt.
 
79 éve: A Kristályéjszakán kezdődött a zsidók nyílt üldözése Németországban
Hetvenkilenc éve, 1938. november 9-én kezdődött meg Németországban a zsidók nyílt üldözése, a nemzetiszocialista vezénylettel szervezett pogrom a Kristályéjszaka elnevezést a betört kirakatokból szertehulló üvegszilánkokról kapta.
 
Vasárnapi családi napok a Zsidó Múzeum és Levéltár új közösségi terében
Novembertől havonta egy közös családi napra várjuk a kicsiket és nagyokat a MAZSIHISZ-Zsidó Múzeum és Levéltár új közösségi terébe, a Síp12 Galériába! (Pontos cím: Budapest VII. ker., Síp utca 12.)
 
„A szétszórattatás leánya hórát jár” – Szenes Hannára emlékeznek a Frankelben
„A szétszórattatás leánya hórát jár” címmel rendeznek zenés irodalmi műsort november 12-én, vasárnap délután 17:00 órakor a Frankel Leó úti Zsinagóga Micve Klubjában.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1102]