Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1171]

Simon Peresz 85 éves
Simon Peresz, Izrael Állam elnöke a Negev sivatag déli településein tölti születésnapját, keresztes-háborújának részeként, hogy segítse a növekedését a ritkán lakott régiónak. Az államelnöki iroda úgy nyilatkozott, hogy Peresz Dimónába, az Izraeli atomerõmûnek otthont adó városba látogat ezen a napon, amit kissé elhomályosult az utóbbi idõben a kékgalléros munkanélküliség.
 
Nem az egyházat képviselték a turulszobornál
Nem a református egyházat képviselte Kiss Endre József lelkész a turulszobor megáldásán, a ceremónián csak egyénileg vett részt - mondta az MTI-nek hétfõn Csomós József, a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni Egyházkerületének püspöke. 
 
Vissza a gyökerekhez – a Benjámin óvoda bemutatkozik
A hagyományok és a vallás megismertetése mellett a nyitottságra, a mások el- és befogadására nevelik a Benjámin óvodában a gyermekeket. "Olyan hasznos tagjai lesznek ezek a gyerekek a társadalomnak, akiktõl távol áll az idegengyûlölet" - mondja Verõ Tamás rabbi, és hozzáteszi: "Mindenki; szülõ és gyermek egyaránt megtalálja itt a saját kapcsolatát a zsidósággal. Biztos identitást találnak, amire mindenkinek szüksége van."  
 
Kivándorolt grúzok tüntettek az izraeli fõvárosban
Izraelben is rendkívüli figyelemmel követik a kaukázusi válság eseményeit. Ez nem is csoda. Hiszen sok Grúziából származó, volt szovjet állampolgár él az országban.
 
Vallási béke az ókori izraeli városban
Egy római szentély, amelyet egy õsi izraeli városban tártak fel az ország északi részén, arról tanúskodik, hogy a zsidók és pogányok, majd késõbb a keresztények békében éltek a multikulturális településen.
 
Színpadon a Jud Süss?
Dieter Wedel rendezõ 2010-ben színpadra akarja állítani Lion Feuchtwanger Jud Süss címû mûvét - adta hírül kedden a ZDF német közszolgálati tévéállomás.
 
Rasszista felirat Szõdligeten
„Halál a zsidókra!” – ez a felirat tûnt fel az arra járóknak az elmúlt hét végén Szõdliget határában, a budapesti XI. Zsidó Nyári Fesztivál nagyméretû plakátján. A gyûlölködõ szöveg aggodalommal tölti el a lakosság többségét.
 
El-Al gépek mentik az izraelieket Grúziából
Egy különleges El Al járat hagyja el Izraelt kedd reggel, hogy kimentsen, hozzávetõleg, 230 izraeli állampolgárt a háború sújtotta Grúziából, ahol heves harcok folynak az orosz csapatokkal, már több mint 2000 áldozatot követelve péntek óta.  
 
„Mindenki józsefvárosi egy kicsit”
Józsefváros: íze, zamata van ennek a szónak. A létezés egy sajátos formája, amelyre nagyon hamar rá lehet szokni. Bár már régen elköltöztek innen, Streit Sándor BZSH elnök ugyanúgy józsefvárosinak vallja magát.
 
Befagyasztanák a Grúziának szánt izraeli fegyverek értékesítését
Az izraeli külügyminisztérium a Grúziának szánt izraeli fegyverek eladásának befagyasztását javasolta, mert tart az orosz reakciótól, ha esetleg folytatódna a fegyverexport - írta vasárnap a Háárec címû izraeli újság.
 
[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1171]