Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1096   |   1097   |   1098   |   1099   |   1100   |   1101   |   1102      »      [1102]

Bujkál a rasszista vicclap fõszerkesztõje?
Kolompár Orbán az ATV Híradójának kijelentette: „ilyet én még nem láttam. Történelemkönyvekben lehetett ilyet látni, hallani. Ez nyilvánvalóan a szélsõjobboldali, náci eszmét hirdetõ, jobboldalhoz köthetõ.”
 
„…csend a zsidó államban csak akkor lesz, ha valami nagy baj van.”
A fõrabbi emellett szólt a város új ékességérõl és szimbólumáról, a város fölött magasodó kétszintes hipermodern lengõhídról, amelynek csodájára jár a világ. Beszámolójában külön kiemelte a hírekben Magyarországon is szereplõ izraeli fogolycserét, amelynek keretében két zsidó katona holtestéért elítélt terroristákat adott át a zsidó állam.
 
Antiszemita francia kártya
„Az öreg humorista szemlátomást nemigen tudja, mit beszél, mindenesetre olyan gondolattársításokkal manipulál, amelyek mindig is a szellemi gyújtogatás eszközei voltak” – írja a Le Monde-ban Bernard-Henri Lévy filozófus.
 
"A fizikai erõszak olyan szintjéig jutottunk, amely nem elfogadható"
Szívük szerint nem szavaznának a Fideszre, de a szélsõségesek kényszerpályán mozognak. Kell a bizonyosság, hogy a jelenlegi hatalmat „el lehet veszejteni” - állítja Závecz Tibor, a Szonda Ipsos kutatója.  
 
Könyv - Kövek meséi - Irodalmi séták a pesti zsidónegyedben
1929-ben 24 fillér volt a borotválás a Király utcában, legalábbis a Neumann Antal vésnöki mûterme melletti fodrászüzletben. De már negyven évvel korábban is egymást érték a cégtáblák: húsfüstölde, fûszerüzlet, a keresztutcákban meg fatelep, ezüstmûves. Portálok, udvarok.
 
Náci reneszánsz Lengyelországban – Jó bizniszt jelent egy joghézag
Lengyelországban virágzik a náci jelképek gyártása és kereskedelme - írta pénteki számában a Polska címû lengyel napilap.
 
Újabb horogkeresztek Kiskunhalason
Pusztán gyerekes csínytevésrõl lehet szó a kiskunhalasi Kossuth utcai lakótelepen lakók szerint, ennek ellenére felháborította õket az eset. A nebulók szüleit tennék felelõssé a csúf rajzokért. Mindenesetre rendõrségi feljelentést egyelõre nem tett senki.
 
Izraelbe menekülnek a Fatah tagjai a Hamász elõl
Egy év után végképp tönkremenni látszik a gázai övezetet közösen ellenõrzõ palesztin Fatah és az iszlamista Hamász együttmûködése. A két szervezet ugyanis véres összecsapásokban ugrott egymásnak, és a Fatah tagjai közül sokan Izraelbe menekültek.
 
Megtalálták az utolsó júdeai király egy hivatalnokának pecsétjét
Megtalálták az Ótestamentumban is említett utolsó júdeai király udvarában szolgáló egyik tisztviselõ pecsétjének a lenyomatát a Krisztus elõtti 6. századból - tudatták pénteken izraeli archeológusok Jeruzsálemben.
 
A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Nagykanizsán
Elõször emlékeztek meg közösen szerdán Nagykanizsán a cigányság és a zsidóság szervezetei a roma holokauszt áldozatairól, a résztvevõket a ma is érvényes tanulságokra és a megkülönböztetés veszélyeire figyelmeztetve. A második világháború végéhez közeledve, 1944-ben, az augusztus 2-áról 3-ára virradó éjjel több mint háromezer romát mészároltak le a nácik az auschwitzi koncentrációs táborban - idézte fel Teleki László, a városi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, mire is emlékeznek.  
 
[1]      «      1096   |   1097   |   1098   |   1099   |   1100   |   1101   |   1102      »      [1102]