Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1224]

Egy őrült naplója – Az izraeli Truma Színház vendégelőadása a Bálint Házban
A Gólem Színház meghívására 2018. december 22-én, szombaton este 7 órától a tel-avivi Tmuna Színház monodrámája, az Egy őrült naplója egyetlen egy alkalommal látható a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16). Az előadás héber nyelven, magyar felirattal látható.
 
A tengervíz sótalanításából nyert ivóvíz magnéziumos dúsításáról vitatkoznak Izraelben
Az izraeli ivóvíz mintegy háromnegyedét jelentő sótalanított tengervíz magnéziumos dúsításán vitatkoznak Izraelben a legújabb egészségügyi kutatások alapján – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap kedden.  
 
Így is föl lehet dobni egy zsinagógát
Az izraeli Eti Ruso festményei díszítik ezekben a hetekben a lágymányosi Bét Sálom zsinagóga egyik belső terét. A minitárlat nagyszerű példája annak, hogy egy közösségben milyen sok lehetőség nyílik a tagok önkifejezésére, s ezáltal a közösségi élet gazdagítására. 
 
A fájdalmak asszonya: elhunyt Ilan Ramon, az első izraeli űrhajós felesége
Aki férje mellett a gyerekét is elvesztette, mielőtt ő maga, 54 évesen eltávozott: ő engedte meg a fiának, hogy repüljön, mert repülni akart. Belehalt, de nem állt az álmok útjába soha.
 
Gyerekrajzokat is visz a Holdra az izraeli űrszonda
Gyerekrajzok Holdra juttatását is tervezik az Izraelben készülő, várhatóan jövő év elején induló űrszondával – jelentette hétfőn a Jediót Ahronót honlapja, a ynet.  
 
Az én zsinagógám, az én rabbim – Pályázati kiírás óvodások és iskolások számára
Kedves szülők, kedves gyerekek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) pályázatot hirdet zsidó óvodák és iskolák tanulói számára azzal a céllal, hogy a gyerekeknek lehetőséget adjon zsidó értékekből fakadó gondolkodásra és alkotásra, és jövő nemzedékeit segítse bevonni a zsidó közösségi életbe és a zsidóság megélésébe. A pályázaton kiscsoporttól az érettségiző évfolyamig négy különböző korcsoportban lehet indulni, a korosztálynak megfelelő pályaművek elkészítésével.
 
Tömeg és engembengem Székesfehérváron
Talán maguk a szervezők sem számítottak olyan hatalmas érdeklődésre, amely a múlt héten lezajlott I. Székesfehérvári Zsidó Napokat övezte. Ha a koronázóváros lelkes közönségén múlik, akkor valóban hagyományt teremtettünk: közösen.
 
Hanukafa a zsinagógában: a karácsony és a zsidók meséje
A modern idők előtt a zsidók rettegtek a karácsony éjjelétől, aztán elkezdték átvenni a szokásait Németországban, majd Amerikában, voltak zsinagógák, amelyek Hanukafát állítottak, ma pedig az ünnepen segítünk zsidóként keresztény társainknak, ez a tényleg zsidó karácsony.
 
Deák Andrea és az Adománytaxi kapta a Hanukatalizátor Díjat
Rekordszámú jelölés és szavazat érkezett a Hanukatalizátor Díj idei jelöltjeire: több mint 1800-an szavaztak a Bálint Ház által meghirdetett akció keretében.
 
Egy díva halála: egy éve ment el Fábián Juli
Senkinek sem szabadna 37 évesen meghalnia, de az, akit sokan ismerünk és szeretünk, akiben ott van 3-4 életnyi élet, még erősebben szembesít minket ezzel. Nincs válaszunk, csak a tőle is tanult hit és az emlékezés: ha a halál árnyékának völgyében járunk is, ahol mindig is járunk, nem félünk.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1224]